Siirry pääsisältöön

Pieni lahjakirja

Jos haluat tehdä kaverillesi tai vaikka äidillesi/isällesi hauskan pikkulahjan, mieti ensin joku hänen mielenkiintonsa aihe. Oli se sitten Euroviisut, postimerkit, kudonta, Espanja tai hevosurheilu, löydät kaikesta kuvia sekä tekstiä Googlen avulla.

Oma perheenjäseneni tykkää Taalainmaan hevosista, joten otin sen aiheeksi tämän helppoon askarteluun.

Taivuta ensin viisi A5-kokoista, mielellään värikästä kartonkiarkkia kahtia ja laita ne sisäkkäin. Tulosta sitten netistä löytämiäsi kuvia ja tekstinpätkiä - tai vaikka pidempiä juttuja. Leikkaa kuviosaksilla tekstit ja kuvat sopivan kokoisiksi em. arkkeja varten. Liimaile ne sitten oikeaan/sopivaan järjestykseen arkeille.

Mittaa sopivan paksuisesta pahvista kannet, jotka saavat olla vähintään 2-3 senttiä arkkien ulkomittoja leveämmät joka suuntaan. Mittaa pahvin leveys ja merkkaa keskelle yhden sentin kokoinen väli. Taivuta sitten viivoittimen avulla välien reunoista pahviin selkämys.

Tulosta sitten - tai voit toki piirtää/maalata/askarrella tähän kansin pahviin sekä ulko- että sisäpuoli, jonka liimaat sprayliimalla kiinni. Paperiliimaakin voi toki käyttää. Huolehdi siitä, että ulkopuolen paperi ulottuu niin pitkälle, että saat sen liepeet käännettyä pahvin sisäpuolelle. Sisäpuolisen paperin sitten mitoitat ja liimaat siten, että lopputulos on mahdollisimman siisti. Käsin tehdyssä kirjasessa saa kyllä näkyä käsityön jälki.

Sitten vain kietaiset jonkun söpön nuoran kirjan ympärille pitämään sitä kiinni ja lahjasi on valmis.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

CD-verho

Kuisti kaipasi pientä näkö- ja valoestettä. Tähän tulivat avuksi CD-levyt.

Liimailin kaksi CD-levyä kuvapuolet vastakkain toisiinsa ja porasin vastakkaisille puolille levyä 2mm terällä reiät. Liitin sen jälkeen 10 CD-levyä toisiinsa kuparilangan pätkillä.

Kuistin tolppiin ruuvasin kaksi rimaa ylös ja alas. Näihin rimoihin porasin em. terällä reiät 12 sentin välein. Sitten vain kiinnitin CD-levypötköt ylhäältä ja alhaalta näihin rimoihin kuparilangalla.

Lopputulos on melkoisen rohkea omaan makuuni, mutta toisaalta hauskan kiiltävä.

Seinäkello ilman kellotaulua

CD-levyjen hyötykäyttö jatkuu....niitä kun on sattunut siunaantumaan käytännössä määrättömästi.

Tässä tapauksessa itse kellokoneisto on kaupasta, tarkemmin sanottuna Clas Ohlsonilta. Pysyy ajassa radiosignaalin avulla. Yritin ostaa samalla pidemmät viisarit, mutta niitä ei tällä kertaa löytynyt.

Koneiston asensin mustaksi maalamani cd-levyn taustaan, Avuksi tarvittiin yksi metallinen prikka, joita löytyi ns. miljoonalaatikosta. Sekin oli syytä maalata samalla mustaksi, jotta kokonaisuudesta tuli yhtenäinen.

Tämän jälkeen spreijasin mustaksi 12 cd-levyä, joihin jokaiseen tulostin mustesuihkulla itseottamani kuvan. Kuvan päälle kirjoittelin ihan ohjelmallisesti numerot. Tietysti nekin olisi voinut tehdä vaikka langanpätkistä tai vastaavista, mutta tarkoitus oli yllättää kotiväki saman päivän iltana.

Sitten vain asettelin cdt koneiston ympärille mahdollisimman pyöreään muotoon. Toistaiseksi ovat seinässä pelkän maalarinteipin avulla, koska kellon lopullinen sijaintipaikka on avoin. Kello…