Siirry pääsisältöön

Teline kylpytakeille

Kodinhoitohuoneen seinälle piti saada omaleimainen kylpytakkien ripustuspaikka. Se syntyi käytössä kuluneen jakkaran istuinlevystä, muutamasta ruuvista, kahdesta vanhasta ovenkahvasta sekä netin syövereistä kaivetuista kuvista.

Kuvien hakeminen vei tässä hommassa eniten aikaa, sillä tarkoitus oli löytää hieman ajattoman oloisia mainoskuvia 1900-luvulta. Näitä kuvia sitten sommittelin taitto-ohjelmalla satunnaiseen järjestykseen ja tulostin lopputulokset kahdelle eri A4-arkille. Jakkarin istuinosa oli, kuten kuvasta näkyy, pyöreä, joten jouduin tekemään vielä yhden A4-tulosteen reunoja varten.

Liimasin tulostetut arkit levyyn spray-liimalla ja ruuvasin ovenkahvat sopiviksi katsomiini kohtiin uppokantaruuveilla. Ensin tosin porasin kahden millin terällä ruuvien kolot valmiiksi. Kahva rutistui levyä vasten sen verran lujaa, että se pysyy pystyasennossa.

Huomenissa teline saa paikan apukeittiön seinältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kasvihuoneprojekti 4

Kaverin kanssa kaikki käy nopeampaan, jopa selkävaivaisena. Aamupäivällä Hakulan Puu sai asiakkaan, jotka löysivät putiikista leppoisan asiakaspalvelijan lisäksi koko lailla kaiken tarpeellisen. Perustukset päätettiin yksissä tuumin tehdä Urjalan Betonin kerrassaan mainioilla TEPE-kivillä. Pakettiin kuuluu (per kulma) yksi anturakivi, tarpeellinen määrä korokekiviä sekä pilarikivi. Kuva kertonee ratkaisusta kaiken oleellisen. Naapurista saatiin lisäksi tarpeellinen määrä soraa ja hiekkaa anturakiven alle, jotta kaikki neljä kulmaa saatiin "passiin". Runkorakenteiksi hankittiin kyllästettyä puuta; vaakatason rakenne kakkosnelosta ja pystytolpat liimapuuta, 95*95mm kooltaan. Tämä tolpat istuvat näppärän tukevasti em. TEPE-pilarikiviin. Kasvihuoneen perustusten kaivamisessa oli käynyt pieniä ajatusvirheitä, joten työtä tuli hieman lisää lapionvarressa. Iltaan mennessä rungon muoto alkoi hahmottua. Tolppien ala- ja yläpäät tuli tervattua, jotta sahausjäljistä ei pääsisi turh

Kasvihuoneprojekti 5

Periaatteessa perustuksien teon jälkeen kaikki oli kuin legopalikoiden kasaamista. Mitat tulivat ikkunoiden mitoista suoraan, mutta korkeutta halusin riittävästi. Kumarassa ei ole hauskaa hoitaa kasveja ja toisaalta lumi tulee jyrkältä katolta nopeammin alas. Vahvikkeina käytimme ns. vesivaneria, joka kestää sään kuin sään.

CD-verho

Kuisti kaipasi pientä näkö- ja valoestettä. Tähän tulivat avuksi CD-levyt. Liimailin kaksi CD-levyä kuvapuolet vastakkain toisiinsa ja porasin vastakkaisille puolille levyä 2mm terällä reiät. Liitin sen jälkeen 10 CD-levyä toisiinsa kuparilangan pätkillä. Kuistin tolppiin ruuvasin kaksi rimaa ylös ja alas. Näihin rimoihin porasin em. terällä reiät 12 sentin välein. Sitten vain kiinnitin CD-levypötköt ylhäältä ja alhaalta näihin rimoihin kuparilangalla. Lopputulos on melkoisen rohkea omaan makuuni, mutta toisaalta hauskan kiiltävä.